Maxis matkasse

IMG_2341
(bild fotad på ICAs receptkort)

Så var vardagen här, på riktigt.
Idag hämtade vi vår andra matkasse på Maxi.
Dagens recept var riktigt gott!

Minutbiff med teriyakinudlar

4 portioner äggnudlar
1 rödlök
250 g färska champinjoner
250 g pak choi
4 skivor minutbiff
2 msk olja
salt och peppar
150 ml teriyakisås
1/2 ask färsk gräslök

Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Kyl dem snabbt i kallt vatten och låt dem rinna av.
Skala löken, skiva den och champinjonerna.
Skär bort roten på pak choien och dela bladen på längden.
Stek köttet i hälften av oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
Salta och peppra. Lägg upp det på en tallrik.
Stek champinjonerna och löken i resten av oljan i en stekgryta ca 2 minuter.
Vänd ner pak choien och stek ytterligare 1 minut.
Tillsätt teriyakisåsen och nudlarna, låt det bli varmt.
Skiva köttet och blanda försiktigt ner det i nudlarna.
Skär gräslöken och strö över den och servera.

Ät och njut!

(Samma maträtt till en treåring: Koka nudlarna.
Blanda dem för guds skull inte med något!
Servera med skurna bitar av kött…att titta på.)

 

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.