Det var längesen det dök upp ett recepttips här i bloggen. (Det har ju inte jättemycket med renovering och byggande att göra…) Men, som ni vet gillar jag pannkakor och, om det går,  gärna lite nyttigare varianter än vetemjöl/mjölk-varianten. Så här kommer receptet som jag använder just nu (under bilden):

havrepannkaka recept

Dagens mellanmål

Havrepannkaka 1 portion

1 ägg
2 msk havregryn
1 msk mineralvatten (funkar med vanligt vatten i brist på annat)
1,5 krm salt
valfri frukt/bär

Separera äggula från vitan. Blanda äggula med havregryn, vatten och salt. Vispa äggvitan fast och vänd ner i smeten. Stek små plättar. Servera med frukt och bär eller varför inte – sylt.

Perfekt mellanmål och/eller söndagsfrukost.

Vill ni ha fler pannkaksrecept så hittar ni bananpannkaka och kesoplättar här.

 

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.