Vegetarisk lasagne

IMG_1838 IMG_1839 IMG_1841 IMG_1842

Supergod vegetarisk lasagne.
Recept från familyfoods matkasse.

1/2 purjolök
2 selleristjälkar
1-2 morötter
1 vitlöksklyfta
1 pkt krossade tomater
2 dl vatten
1 tsk oregano
1 tsk socker
1 köttbuljongtärning
salt & peppar
2-3 msk smör
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
1 pkt lasagneplattor
1 bit mozzarella

Tomatsås:
Skölj, skala och tärna selleri och morötter.
Så fint ni bara kan.
Ju mindre bitar desto godare tomatsås!
Strimla purjolöken.
Pressa vitlöken
Bryn ovanstående i lite smör i en stekgryta.
Häll på krossade tomater, vatten och buljongtärning.
Låt koka upp.
Smaka av med oregano, socker, salt och peppar.
Låt puttra.

Vit sås:
Smält smör i en kastrull.
Vispa ner smöret.
Späd med mjölken.
Glöm inte vispa!
Smaka av med salt och peppar (och lite socker).

Varva lasagneplattor med tomatsås och vit sås i flera lager.
Avsluta med vit sås och skivad mozzarella.
Ca 30 – 40 minuter i ugn 225-250 grader.
(Tiden på lasagneplattorna får avgöra)

ÄT OCH NJUT!

0

Inga kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.