Teriyakisås – gör den själv

Det var längesen jag tipsade om ett recept här. I perioder händer det att jag tappar inspirationen för mat. Ofta löser vi de perioderna med en matkasse.  Så även nu. Sedan några månader tillbaka testar vi Citygross viktväktarkasse för två personer. Det är god mat och inspirerande recept. Tyvärr tar vissa rätter lite lång tid att laga och de passar inte alltid fyraåringen i huset men överlag är vi nöjda.

I alla fall så vill jag tipsa om det här receptet på Teriyakisås. Det går ju klart att köpa färdig, men varför det när det är så här enkelt att göra den.

(Recept under bilden)

Teriyakisås

Teriyakisås

För 2 personer:

0,5 dl japansk soya
3 msk vatten
1 msk strösocker
0,5 msk honung
1 tsk vitvinsvinäger
0,25 tsk vitlökspulver
0,25 tsk torkad ingefära
0,5 – 1 msk maizena

Rör ihop alla ingredienser (utom maizena) i en kastrull och låt koka upp så att socker och honung löser sig. Låt sjuda på svag värme en liten stund. Höj sedan temperaturen och red såsen med maizena till önskad konsistens. (blir såsen för tjock går det bra att späda med lite vatten)

Jättegod att som här breda på laxen och blanda ner i nudlarna.

0

Inga kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.