Petit choux

För inte så länge sen testade jag att göra petit chouer för första gången. Det visade sig vara mycket enklare än jag hade trott. Ägg, mjöl, smör och vatten är det som behövs. För exakta mängder så finns det massor av recept om man frågar google…

Principen är enkel. Vatten och smör kokas upp till smöret smält helt. Under kraftig omrörning (gärna med elvisp) tillsätts mjölet. Sedan adderar man ett ägg i taget, fortfarande under omrörning, tills allt har blandats till en lös smet. Smeten spritsas med fördel ut på en bakplåtsklädd plåt.

In i ugnen i 20-25 minuter i 200 grader. Bröden ska bli lätta och luftiga. Låt svalna på galler medan du gör fyllningen och servera sedan genast. Om du som jag vill förbereda någon dag innan så gick det utmärkt att frysa petit chouerna.

Vanligast är nog att fylla dem med något sött och ha som efterrätt. Jag testade det också som ni ser längre ner, men när jag serverade dem till mina gäster så var det i form av förrätt med en skagenfyllning.

Kanske något att testa till nyår?

IMG_4088

IMG_4089

IMG_4097

petit choux

petit choux

 

2 Comments

  1. JUNITJEJ december 29, 2015 at 16:55

    Så gott det ser ut!

    Svara
    1. Nina december 29, 2015 at 16:56

      Det är gott. 😊 Testa!

      Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.