Havrepannkaka

Det var längesen det dök upp ett recepttips här i bloggen. (Det har ju inte jättemycket med renovering och byggande att göra…) Men, som ni vet gillar jag pannkakor och, om det går,  gärna lite nyttigare varianter än vetemjöl/mjölk-varianten. Så här kommer receptet som jag använder just nu (under bilden):

havrepannkaka recept

Dagens mellanmål

Havrepannkaka 1 portion

1 ägg
2 msk havregryn
1 msk mineralvatten (funkar med vanligt vatten i brist på annat)
1,5 krm salt
valfri frukt/bär

Separera äggula från vitan. Blanda äggula med havregryn, vatten och salt. Vispa äggvitan fast och vänd ner i smeten. Stek små plättar. Servera med frukt och bär eller varför inte – sylt.

Perfekt mellanmål och/eller söndagsfrukost.

Vill ni ha fler pannkaksrecept så hittar ni bananpannkaka och kesoplättar här.

1

Inga kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.