Dagens vegetariska

 IMG_2396

…från ICA Maxis matkasse:

Tortellini med champinjoner och ricotta

  • tortellini med champinjoner
  • 1/2 påse fryst broccoli
  • 1 rödlök 
  • 250 g champinjoner 
  • 1 msk olja 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 250 g ricottaost 
  • 2 dl mjölk 
  • 1 tsk dragon 
  • salt och peppar 
  • 1/2 kruka persilja 
  • 50 g rostade och saltade solroskärnor 
  • 1/2 påse riven prästost (à 150 g)
  • 65 g mangoldskott

Svampsås: Skala och hacka löken. Ansa och dela champinjonerna i fjärdedelar. Stek lök och svamp i oljan i en gryta och pressa ner vitlöken mot slutet. Rör ner ricotta, mjölk och dragon och låt det sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och rör ned i svampsåsen strax före servering.

Tortellini: Koka tortellini och broccoli ca 4 minuter. Häll av i ett durkslag och låt rinna av. Vänd ner tortellini och grönsaker i svampsåsen. Toppa med solroskärnor, ost och mangoldskott.

Många ingredienser. Väldigt gott!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.